Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΟΥΕΝΟ-BUENO CAKE

Λαχταριστή τούρτα μπουένο!!!!!

Πάμε να φτιάξουμε την πιο νόστιμη , εύκολη , λαχταριστή τούρτα μπουένο!!!!! ♥

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

 ΣΙΡΟΠΙ

  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα νερό

ΚΡΕΜΑ

  • 200 ml γάλα
  • 1 φάκελο σαντιγύ
  • 400 ml γάλα
  • 1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
  • 300 γρ κρέμα buono (κρέμα φουντουκιού με γάλα, την βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ)

  • 2 φέτες παντεσπάνι σοκολάτα

ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 300 γρ σοκολάτα γάλακτος 
  • 200 ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 
 
Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό να βράσουν, να γίνουν σιρόπι. Θα χρειαστούν περίπου 5 λεπτά.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Ας ετοιμάσουμε την κρέμα, 
αρχικά θα χτυπήσουμε με το μίξερ τα 200 ml γάλα με την σκόνη σαντιγύ , μέχρι να δέσει η σαντιγύ.

Έπειτα θα χτυπήσουμε με το μίξερ τα 400 ml γάλα με την σκόνη για κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια, περίπου 5 λεπτά , θα σταματήσουμε το χτύπημα με το μίξερ και θα προσθέσουμε 300 γρ κρέμα buono, θα συνεχίσουμε το χτύπημα με το μίξερ για 2 λεπτά περίπου, ύστερα θα προσθέσουμε την σαντιγύ που είχαμε ετοιμάσει από πριν ,θα συνεχίσουμε για λίγο ακόμη το χτύπημα μέχρι να ενωθούν τα δύο μείγματα και η κρέμα μας είναι έτοιμη.

Θα τοποθετήσουμε σε ένα δίσκο ή μια πιατέλα ένα τσέρκι Ν.22 και μέσα σε αυτό θα βάλουμε την μία φέτα παντεσπάνι.
 Με ένα πινέλο θα σιροπιάσουμε ελαφρώς το παντεσπάνι και θα ρίξουμε σε αυτό την μισή ποσότητα της κρέμας μπουένο, που ετοιμάσαμε. Θα ισιώσουμε την επιφάνεια και ύστερα θα τοποθετήσουμε την δεύτερη φέτα παντεσπάνι, θα την σιροπιάσουμε  με το πινέλο και θα προσθέσουμε την υπόλοιπη κρέμα , θα κρατήσουμε μία μικρή ποσότητα από την κρέμα για να καλύψουμε τον περίγυρο της τούρτας όταν την ξεφορμάρουμε.
 Αφού ισιώσουμε την επιφάνεια θα βάλουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες.

Όταν περάσουν οι 2 ώρες θα ξεφορμάρουμε το γλυκό από το τσέρκι και θα καλύψουμε τον περίγυρό του με την κρέμα που είχαμε κρατήσει από πριν.
 
Θα ετοιμάσουμε την γκανάζ ,
 θα κόψουμε σε μικρά κομματάκια την σοκολάτα γάλακτος , θα την τοποθετήσουμε σε ένα μπολ και από πάνω θα ρίξουμε την ζεστή κρέμα γάλακτος. Με μία σπάτουλα θα ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν και να μας δώσουν μία ωραία γυαλιστερή γκανάζ .

 Θα περιχύσουμε την τούρτα μας με την γκανάζ σοκολάτας και θα καλύψουμε την επιφάνεια και τον περίγυρό της.

 Και τώρα είναι η στιγμή που θα χρησιμοποιήσουμε την φαντασία μας και το προσωπικό μας γούστο για να διακοσμήσουμε την τούρτα  μας.

 Η πρότασή μου είναι να καλύψουμε τον περίγυρο της τούρτας με πουράκια βάφλας με γέμιση κρέμας φουντουκιού και να τοποθετήσουμε στο επάνω μέρος της τούρτας 2 μπουένο και λίγα φουντούκια!!!!
 Αυτό ήταν τόσο εύκολα και γρήγορα , έχουμε έτοιμη την πιο απολαυστική , λαχταριστή τούρτα μπουένο!!!!!
Εύχομαι να σας αρέσει η συνταγή και να την φτιάξετε!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!!
 
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά την συνταγή και την εκτέλεση σε βίντεο, πατώντας εδώ 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου