Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

BANANA BREAD

 

BANANA BREAD BY EFIEFI

Banana bread  ή αλλιώς μπανανόψωμο, ένα γλυκάκι που έχει πολλούς λάτρεις και όχι άδικα!!!

Το banana bread  είναι ένα ζουμερό , αφράτο , γεμάτο αρώματα κέικ που ξετρελαίνει κάθε ουρανίσκο!!!

Φτιάξτε αυτήν την συνταγή και είμαι απόλυτα σίγουρη ότι θα την λατρέψετε όσο κι εγώ!!!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 125γρ ανάλατο βούτυρο
  • 120γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλάκι γλυκού σόδα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 1 γεμάτο κουταλάκι γλυκού μπέικιν παουντερ
  • 180γρ αλεύρι
  • 1/2 κούπα σταφίδες
  • 1/2 κούπα κομματάκια σοκολάτας

 Ξεκινώντας την συνταγή μας , θα καθαρίσουμε τις μπανάνες και θα τις λιώσουμε με ένα πιρούνι, δεν χρειάζεται να τις λιώσουμε πάρα πολύ ας αφήσουμε και λίγα κομματάκια μπανάνας.

 Στην συνέχεια θα πάρουμε ένα μπολ και θα βάλουμε το βούτυρο , το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου , θα προσθέσουμε την ζάχαρη και το άρωμα της βανίλιας και θα χτυπήσουμε το μείγμα με το μίξερ για 1 με 1,5 λεπτό, στην συνέχεια θα προσθέσουμε τα αυγά και θα χτυπήσουμε λίγο ακόμη να αφρατέψουν.

Θα σταματήσουμε το μίξερ και θα προσθέσουμε την σόδα , το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, θα τα ανακατέψουμε με τα υπόλοιπα υλικά και θα προσθέσουμε τις λιωμένες μπανάνες . Με μία μαρίζ θα τις ενσωματώσουμε στο μείγμα.

Στην συνέχεια θα προσθέσουμε το αλεύρι , κοσκινίζοντάς το και θα ανακατέψουμε το μείγμα με το μίξερ για πολύ λίγο.

Θα προσθέσουμε τις σταφίδες και τα κομματάκια της σοκολάτας και θα τα ενσωματώσουμε στο μείγμα με μία μαρίζ , αυτό ήταν, έτοιμο για τον φούρνο!!!

Θα πάρουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ , θα καλύψουμε το εσωτερικό της με αντικολλητικό χαρτί και θα βάλουμε μέσα το μείγμα του κέικ, θα ισιώσουμε την επιφάνεια.

 θα ψήσουμε το γλυκό μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου.

Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο, οπότε θα πρέπει περίπου στα 40 λεπτά που θα ψήνεται το γλυκό μας να το ελέγξουμε με μία οδοντογλυφίδα , εάν βγαίνει καθαρή το γλυκό μας είναι έτοιμο , εάν κρατά μέρος της ζύμης συνεχίζουμε το ψήσιμο , ελέγχοντας κάθε πέντε λεπτά.

Αφού ψηθεί το κέικ το βγάζουμε προσεκτικά από την φόρμα και το αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα να κρυώσει ( ακόμη κι αν δεν μπορούμε να συγκρατηθούμε , γιατί η μυρωδιά του μας προκαλεί να το φάμε , θα περιμένουμε λίγο)

Όταν κρυώσει μπορούμε να το γαρνίρουμε με σιρόπι καραμέλας και να το διακοσμήσουμε με φέτες μπανάνας και τρίμμα σοκολάτας!!!!

Καλή επιτυχία και καλή σας απόλαυση!!!!

Μπορείτε να δείτε την συνταγή και την εκτέλεση βήμα , βήμα στο βίντεο που ακολουθεί






2 σχόλια: