Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΜΕ ΑΝΘΟΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΡΩΜΗ

                                          

http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/03/blog-post.html
ΚΑΝΤΑΙΦΙhttp://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/03/blog-post.html
 Μία εύκολη συνταγή για νηστίσιμο κανταΐφι. Ένα υπέροχο σιροπιαστό γλυκάκι που μπορούμε να απολαύσουμε την περίοδο της νηστείας και όχι μόνο!
ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ
ΚΑΝΤΑΙΦΙhttp://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/03/blog-post.html
 Σε αυτή την συνταγή έχω προσθέσει και κομμένη βρώμη, που εκτός όλων των ευεργετικών συστατικών της , συγκρατεί και το σιρόπι στο κέντρο του γλυκού μας.  
Ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε για 20 μεγάλα κομμάτια κανταΐφι:

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΦΥΛΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ
1 ΚΟΥΠΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ
3 ΚΟΥΤ. Σ ΒΡΩΜΗ ΑΛΕΣΜΕΝΗ
3 ΚΟΥΤ.Σ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
1 ΚΟΥΤ.Σ ΑΝΘΟΝΕΡΟ
½ ΚΟΥΤ Γ ΚΑΝΕΛΑ ΣΚΟΝΗ
¼ ΚΟΥΠΑΣ ΦΙΣΤΙΚΙ ΑΙΓΙΝΗΣ
1 ΚΑΨΟΥΛΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
¾ ΚΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ (ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΝΤΑΙΦΙΑ)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

3 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
3 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ

ΕΚΕΤΕΛΕΣΗ

Ξεκινάμε βράζοντας το σιρόπι μας. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, την ζάχαρη και την φλούδα λεμονιού ,να βράσουν και να δέσει το σιρόπι μας . το αφήνουμε να κρυώσει.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και αλέθουμε την βρώμη στον κόφτη , (εάν δεν θέλετε να βάλετε βρώμη μπορείτε να την αντικαταστήσετε με τριμμένη φρυγανιά) και χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα και τα φιστίκια. Στην συνέχεια ξάνουμε το κανταΐφι σε μακρόστενες λωρίδες και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα ελαφρώς υγρή.
Ετοιμάζουμε την γέμιση βάζοντας σε ένα μπολ την βρώμη, τα αμύγδαλα, τα φιστίκια ,την ζάχαρη, την κανέλα και την βανίλια. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι τα υλικά και στο τέλος προσθέτουμε το ανθόνερο και τρίβουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού ώστε να υγρανθεί όλο το μείγμα.
Παίρνουμε μία λωρίδα κανταΐφι, τοποθετούμε στην αρχή της μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα και τυλίγουμε ανάλαφρα.
Βάζουμε τα κανταΐφια σε καλά λαδωμένο ταψί με ελάχιστη απόσταση μεταξύ τους.
Όταν τελειώσουμε με τα κανταΐφια μας τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
 Τα ψήνουμε έως ότου να χρυσίσουν, αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε για 5 λεπτά και ύστερα τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Εάν θέλετε μπορείτε να τα διακοσμήσετε με φιστίκι αιγίνης ή με κερασάκια.
Καλή επιτυχία!!!

Αν σας άρεσε η συνταγή μας κοινοποιήστε την στους φίλους σας, ευχαριστούμε!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου