Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΚ

ΥΠΕΡΟΧΑ ΚΟΚ
Ένα μικρό γλυκό που κρύβει τόση νοστιμιά!!!
Μια εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή που θα λατρέψουν όλοι.
Πάντα αναρωτιόμουν πώς να φτιάξω κοκ, μετά από πολλές δοκιμές, προσθέτοντας και αφαιρώντας υλικά , κατέληξα σε αυτήν την εύκολη και με σίγουρη επιτυχία  συνταγή.
Ας δούμε λοιπόν πως θα φτιάξουμε τα κοκ.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚ
6 αυγά χωρισμένα
120 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
90 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
50 γρ ζάχαρη άχνη
50 γρ κορν φλάουερ
1 κάψουλα βανίλιας
½ κ γ μπέικιν


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
125 γρ κρέμα γάλακτος
1 κ σ μέλι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

4 κούπες  γάλα φρέσκο
5 κ σ κορν φλάουερ
75 γρ βιτάμ
½ κούπα ζάχαρη
1 ζελατίνη
1 κάψουλα βανίλιας
200 γρ κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. άχνη ζάχαρη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


 ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚ :

Χτυπάμε την κρυσταλλική ζάχαρη με τους κρόκους να ασπρίσουν, σε άλλο μπολ  χτυπάμε τα ασπράδια με την άχνη ζάχαρη να σφίξουν. Ρίχνουμε το 1/3 της μαρέγκας στα αυγά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι να αναμιχθούν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουερ και τα ρίχνουμε στο μίγμα των κρόκων , προσθέτουμε την βανίλια και το μπέικιν και ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί με το υπόλοιπο μίγμα.
Βουτυρώνουμε τις φόρμες των μάφινς και βάζουμε από μια γεμάτη κουταλιά της σούπας στο καθένα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 12 με 15 λεπτά , ανάλογα με τον φούρνο.


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος την σοκολάτα και το μέλι, αφήνουμε για 2 λεπτά περίπου να ζεσταθεί αποσύρουμε από την εστία και ανακατεύουμε.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

Βάζουμε  την ζελατίνη σε μια κούπα με νερό να μαλακώσει. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , την ζάχαρη το βιτάμ, την βανίλια και το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η κρέμα μας. Όταν δέσει την αποσύρουμε από την φωτιά , στύβουμε καλά την ζελατίνη και την προσθέτουμε στην κρέμα ανακατεύοντας δυνατά. Σκεπάζουμε την κρέμα με ζελατίνη , η οποία να εφάπτεται με την επιφάνεια της κρέμα για να μην δημιουργήσει κρούστα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη να σφίξει και την προσθέτουμε στην κρύα κρέμα μας , ανακατεύοντας να αναμιχθούν καλά.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη να βράσουν και να δέσει το σιρόπι μας


Και τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε τα κοκ

Με ένα πινέλο σιροπιάζουμε τα κοκ από την φαρδιά πλευρά τους , παίρνουμε ένα κοκ με την βοήθεια ενός κορνέ βάζουμε την κρέμα , παίρνουμε το άλλο κοκ και το βουτάμε στο γλάσο, από την άδεια πλευρά το κολλάμε πάνω στην κρέμα και το πρώτο μας κοκ είναι έτοιμο!!! Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία ενώνουμε και τα υπόλοιπα κοκ. Βγαίνουν περίπου 20 έτοιμα κοκ.
Καλή επιτυχία!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου