Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

ΤΟΥΡΤΑ BLACK FOREST

BLACK FOREST

Μια υπέροχη λαχταριστή τούρτα!!! Η  άνοιξη είναι μία εποχή που αρχίζουν σιγά -σιγά να κυκλοφορούν τα κεράσια και τα βύσσινα και αυτό μου έδωσε την αφορμή να μοιραστώ μαζί σας μία μοναδική συνταγή για τούρτα black forest. Εάν λοιπόν αναρωτιέστε πως θα φτιάξω μία τούρτα black forest , σας έχω την λύση!!!
Ας δούμε πως θα φτιάξουμε μια τούρτα black forest.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

2 ΚΟΥΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ΠΟΥ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥ
½ ΚΟΥΠΑ ΚΑΚΑΟ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
½ ΚΟΥΠΑ ΓΑΛΑ
¾ ΚΟΥΠΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΝΗ
6 ΑΥΓΑ
¼ Κ.Γ. ΑΛΑΤΙ
¼ Κ.Γ. ΣΟΔΑ
1 ΚΑΨΟΥΛΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

Χτυπάμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ για 4 λεπτά, βάζουμε το μείγμα μας σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.


ΣΙΡΟΠΙ:

2 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
2 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙ
ΛΙΚΕΡ ΒΥΣΣΙΝΟ Ή ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΑΠΟ ΜΙΣΟ ΒΑΖΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό την ζάχαρη και την φλούδα και τα βράζουμε για 5 λεπτά περίπου . Στο τέλος προσθέτουμε το λικέρ ή το σιρόπι βύσσινο.


ΚΡΕΜΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

400 ΓΡ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
¾  ΚΟΥΠΑΣ  ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ
½ Κ.Γ. ΚΑΝΕΛΑ
ΞΥΣΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 ΒΑΖΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ

Χτυπάμε την κρέμα με την άχνη να στερεοποιηθεί και προσθέτουμε την κανέλα και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε το γλυκό βύσσινο , αφού πρώτα το έχουμε στραγγίσει από το σιρόπι του.


ΚΡΕΜΑ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗΣ

200 ΓΡ.ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 Κ.Σ. ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

Χτυπάμε την κρέμα και την ζάχαρη να στερεοποιηθούν.


ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ

Κόβουμε το παντεσπάνι μας σε δύο ή τρείς δίσκους, (εγώ το έκοψα σε δύο) ,το ραντίζουμε με το σιρόπι , εάν έχουμε κόψει τρείς δίσκους βάζουμε στον πρώτο την μισή κρέμα , σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι, ραντίζουμε με σιρόπι, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα , σκεπάζουμε με το τελευταίο κομμάτι παντεσπάνι ραντίζουμε με σιρόπι και καλύπτουμε την κορυφή και τα πλαϊνά της τούρτας μας με την κρέμα επικάλυψης .

Σε μπαιν μαρί λιώνουμε 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος και την απλώνουμε σε παχιά στρώση πάνω σε μια λαδόκολλα , πριν παγώσει εντελώς , με ένα μαχαίρι σέρνουμε σε ευθεία και κάνουμε ρολάκια σοκολάτας , τα αραδιάζουμε πάνω στην τούρτα μας και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.
Η τούρτα black forest είναι πια έτοιμη να την απολαύσουμε!!!!!

Αν σας άρεσε η συνταγή κοινοποιήστε την στους φίλους σας !!!
Για οτιδήποτε χρειαστείτε αφήστε το σχόλιό σας !!!
http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/03/black-forest.html
http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/03/black-forest.html

http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/03/black-forest.html

http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/03/black-forest.html




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου