Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Πώς να φτιάξουμε πεντανόστιμα , τραγανά και αφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού!!!
Η συνταγή μας είναι πολύ εύκολη , με απλά υλικά που συνήθως υπάρχουν σε κάθε νοικοκυριό. Τα κουλουράκια είναι ένας έξυπνος και συνάμα δημιουργικός τρόπος να περάσουμε χρόνο με τα παιδάκια μας στην κουζίνα!
Ας δούμε τι θα χρειαστούμε:

ΥΛΙΚΑ:
1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΛΑΔΙ ( ½ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ & ½ ΣΠΟΡΕΛΑΙΟ)
1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ( ½ ΜΑΥΡΗ & ½ ΛΕΥΚΗ)
1 ΠΟΤΗΡΙ ΝΕΡΟΥ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
½ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΟΝΙΑΚ Η΄ΡΟΥΜΙ
¼ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙΟΥ ΧΥΜΟ ΛΕΜΟΝΙ
1 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΑΜΜΩΝΙΑ
1 ΚΟΥΤ ΓΛΥΚΟΥ ΣΟΔΑ
2 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΞΥΔΙ
1 ΚΑΨΟΥΛΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΛΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το λάδι να ασπρίσουν, έπειτα προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, τη σόδα, το ξύδι, την βανίλια, το ξύσμα πορτοκαλιού και την κανέλλα και ανακατεύουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε την αμμωνία μέσα στο χυμό του λεμονιού κρατώντας το ποτήρι πάνω από την λεκάνη γιατί αφρίζει και χύνεται, με απαλές κινήσεις το ενσωματώνουμε στο μείγμα και σιγά σιγά  προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε. Ίσως να μας περισσέψει λίγο αλεύρι( εξαρτάται από το ποτήρι με το οποίο έχουμε μετρήσει τα υγρά). Η ζύμη μας να είναι εύπλαστη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα και πλάθουμε τα κουλουράκια μας .
Τα αραδιάζουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί με λίγη απόσταση γιατί φουσκώνουν.
Αν θέλουμε τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
Τα κουλουράκια μας είναι έτοιμα να συνοδεύσουν το πρωινό μας και τον καφέ μας !!!
Καλή επιτυχία !!!

Αν σας άρεσε η συνταγή κοινοποιήστε την στους φίλους σας !!!

Για οτιδήποτε χρειαστείτε αφήστε το σχόλιό σας !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου