Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

ΣΑΜΑΛΙ

ΣΑΜΑΛΙ


Ένα πολύ νόστιμο και νηστίσιμο γλυκό.



ΣΑΜΑΛΙ http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/02/blog-post.html
ΣΑΜΑΛΙ http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/02/blog-post.html

Έχω ψάξει ατελείωτες ώρες σε παλιά τετράδια και βιβλία συνταγών για να βρω μια συνταγή για νηστίσιμο σάμαλι. Είμαι σίγουρη πια, μετά από τόσες δοκιμές ότι αυτό το γλυκάκι θα σας καταπλήξει. Είναι κατάλληλο για όσους αποφεύγουν τα ζωικά παράγωγα.
Πάμε λοιπόν να δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε για το σάμαλι.

ΣΑΜΑΛΙ
ΝΗΣΤΙΣΙΜΟ ΣΑΜΑΛΙhttp://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/02/blog-post.html

ΥΛΙΚΑ

250 ΓΡ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ
200 ΓΡ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
150 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΚΡΥΣΤΑΛΙΚΗ
400 ΓΡ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
100 ΓΡ ΝΕΡΟ
2 Κ. ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ
1 Κ. ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΦΤΟ ΣΟΔΑ
ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΊ ΚΑΙ 1 ΛΕΜΟΝΙ
1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΟΥΖΟ Ή ΤΣΙΠΟΥΡΟ
2 ΚΑΨΟΥΛΕΣ ΒΑΝΙΛΙΑ
4 ΚΟΥΚΑΚΙΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΗ ΜΑΣΤΙΧΑ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

4 ΚΟΥΠΕΣ ΝΕΡΟ
4 ΚΟΥΠΕΣ ΖΑΧΑΡΗ
ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ
1 ΓΕΜΑΤΗ Κ. ΣΟΥΠΑΣ ΓΛΥΚΟΖΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά και τα μουσκεύουμε με το ούζο, δημιουργούμε μια λακουβίτσα στο κέντρο και ύστερα προσθέτουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να έχουμε ένα παχύ χυλό. Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για 20 λεπτά περίπου. Βάζουμε σε ένα στρογγυλό ταψί μεγέθους 22 εκ. λαδόκολλα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά εκτός από τη γλυκόζη που θα την προσθέσουμε στο τέλος, λίγο πριν δέσει το σιρόπι.
Όταν  βγάλουμε το γλυκό από τον φούρνο το χαράζουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και ρίχνουμε το 1/3 από το σιρόπι , ύστερα από λίγο ρίχνουμε άλλο 1/3 από το σιρόπι και όταν απορροφηθεί προσθέτουμε και το υπόλοιπο.
καλή επιτυχία!!!

Αν σας άρεσε η συνταγή μας κοινοποιήστε την στους φίλους σας, ευχαριστούμε!!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου