Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

ΤΡΙΓΩΝΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Σοκολάτα, μια λέξη , χιλιάδες γεύσεις, όταν μάλιστα την συνοδεύει η μερέντα , το φυστικοβούτυρο, και το σιρόπι, το αποτέλεσμα είναι θεικό!!!
 Σας έχω μία πολύ εύκολη συνταγή με σίγουρο αποτέλεσμα! Μιας και είναι μια καινούρια έμπνευση που είχα , δεν την έχω βαφτίσει ακόμη... αλλά νομίζω ότι μια καλή ονομασία θα ήταν <σοκολατοτρίγωνα>, αν έχετε όμως να μου προτείνετε και κάποιο άλλο όνομα και να γίνετε οι νονοί του, θα ήταν υπέροχο!!!
 Ας δούμε τα υλικά που θα χρειαστούμε

ΣΟΚΟΛΑΤΟΤΡΙΓΩΝΑ
1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά
125 γρ μαύρη σοκολάτα
1 κουτ. σούπας φυστικοβούτυρο
4 κουτ. σούπας μερέντα
λάδι για το άλειμμα των φύλλων

ΣΙΡΟΠΙ
3 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μία κατσαρόλα το νερό την ζάχαρη και το ξύλο κανέλας, την τοποθετούμε στην εστία για 5 λεπτά περίπου, και όταν αρχίζει να βράζει σβήνουμε την εστία και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
 Ανακατεύουμε σε ένα μπόλ την μερέντα με το φυστικοβούτυρο, να γίνουν ένα μίγμα, στην συνέχεια αλείφουμε 3 φύλλα με λάδι και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, κόβουμε σε 7 λωρίδες, στην πάνω άκρη τοποθετούμε 1/2 κουτ. γλυκού μίγμα ( εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε και περισσότερο)και ένα κομματάκι σοκολάτας και κλείνουμε διπλώνοντας και δημιουργώντας ένα τρίγωνο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα.
 Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο   με λαδόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα έως ότου να χρυσίσουν , περίπου 15 λεπτά ( εξαρτάτε από το φούρνο).
Τα βγάζουμε και τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Καλή επιτυχία!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου