Το πιο δροσιστικό γλυκό του καλοκαιριού είναι η γρανίτα ... Πόσο μάλιστα αν χαλαρώνεις στην βεράντα σου το απογευματάκι , με τον ήλιο να σου λούζει το πρόσωπο· τρώγοντας την!!!
Εδώ σας παρουσιάζω μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή για Γρανίτα πεπόνι!!!
ΥΛΙΚΑ:
600γρ. πεπόνι (καθαρισμένο)
100γρ. ζάχαρη
100γρ. νερό
χυμός από μισό(1/2) λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό και τα βάζουμε να βράσουν , ώστε να έχουμε ένα δεμένο σιρόπι . Το αφήνουμε να κρυώσει . Καθαρίζουμε το πεπόνι και έπειτα το κόβουμε σε κύβους και το τοποθετούμε μαζί με το χυμό λεμονιού στο μπλεντερ . Αφού τα πολτοποιήσουμε , ενσωματώνουμε τον πολτό στο σιρόπι . Τέλος τα μοιράζουμε σε ειδικές θήκες για γρανίτες ή σε πλαστικά ποτηράκια βυθίζουμε στο κέντρο τους από ένα κουταλάκι και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον τρείς ώρες .
Όταν παγώσουν με απαλές κινήσεις τα στριφογυρίζουμε κρατώντας τα από το κουταλάκι και τα ξεφορμάρουμε . Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!! Καλή επιτυχία!!!
Εδώ σας παρουσιάζω μια πολύ αγαπημένη μου συνταγή για Γρανίτα πεπόνι!!!
ΥΛΙΚΑ:
600γρ. πεπόνι (καθαρισμένο)
100γρ. ζάχαρη
100γρ. νερό
χυμός από μισό(1/2) λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη και το νερό και τα βάζουμε να βράσουν , ώστε να έχουμε ένα δεμένο σιρόπι . Το αφήνουμε να κρυώσει . Καθαρίζουμε το πεπόνι και έπειτα το κόβουμε σε κύβους και το τοποθετούμε μαζί με το χυμό λεμονιού στο μπλεντερ . Αφού τα πολτοποιήσουμε , ενσωματώνουμε τον πολτό στο σιρόπι . Τέλος τα μοιράζουμε σε ειδικές θήκες για γρανίτες ή σε πλαστικά ποτηράκια βυθίζουμε στο κέντρο τους από ένα κουταλάκι και τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον τρείς ώρες .
Όταν παγώσουν με απαλές κινήσεις τα στριφογυρίζουμε κρατώντας τα από το κουταλάκι και τα ξεφορμάρουμε . Είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε!!! Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου