Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ

ΤΟΥΡΤΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ

http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/01/blog-post.html

  Γενέθλια η ωραιότερη μέρα του χρόνου!!! Και τι θα την κάνει ακόμη πιο όμορφη και γλυκιά? Μία υπέροχη τούρτα γενεθλίων!!!
 Ας δούμε πως θα φτιάξουμε μία τούρτα με την βασίλισσα του χιονιού!!!


http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/01/blog-post.html

http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/01/blog-post.html

http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/01/blog-post.html

http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/01/blog-post.html

http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/01/blog-post.html

http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/01/blog-post.html

http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/01/blog-post.html
 Τι θα χρειαστούμε για να φτιάξουμε την τούρτα της βασίλισσας του χιονιού

1 δόση ζαχαρόπαστα
2 δόσεις royal icing
μία κούκλα
ένα ασημί χαρτόνι
δύο αρκουδάκια
30 πόντους ασημί κορδέλα
 6 κρυστάλους
και έναν τετράγωνο δίσκο
1/4 της  δόσης για κουλουράκια

ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό ζάχαρη άχνη
10 γρ ζελατίνη
1 κουταλιά της σούπας γλυκερίνη
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 της κούπας νερό
3 κάψουλες βανίλιας
λίγες σταγόνες μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό και την ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί, έπειτα προσθέτουμε τη γλυκόζη και την βάζουμε στην φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε την γλυκερίνη και τις βανίλιες , ανακατεύουμε και  αποσύρουμε από την φωτιά.
Κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη σε ένα πλατύ, στρογγυλό μπωλ και προσθέτουμε στο κέντρο το μείγμα που ετοιμάσαμε πριν, με ένα κουτάλι αρχίζουμε να κάνουμε κύκλους γύρω από το υγρό παίρνοντας λίγη , λίγη από την άχνη ζάχαρη, όταν αρχίσει να δυσκολεύει η κατάσταση με το κουτάλι , επιστρατεύουμε τα δάχτυλά μας και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα , όσο πιο πολύ το πλάθουμε , αυτό θα μαλακώνει . Το τυλίγουμε πολύ σφιχτά σε μία μεμβράνη , για να μην ξεραθεί, μέχρι να έρθει στιγμή να το χρησιμοποιήσουμε. 

ROYAL ICING

ΥΛΙΚΑ
2 ασπράδια
600 γρ ζάχαρη άχνη
1 κουτ. γλυκού λεμόνι
2 βανίλιες
1/2 κουτ γλυκού γλυκερίνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα αυγά και τα βουτάμε με το κέλυφος σε βραστό νερό για 10 δευτερόλεπτα, να παστεριωθούν, έπειτα σπάμε τα αυγά παίρνουμε τα ασπράδια τα οποία τα ανακατεύουμε με τον χυμό λεμονιού .
Προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη λίγη , λίγη χτυπώντας στην μεσαία ταχύτητα του μίξερ μέχρι να σγίνει σαν μια πηχτή σαντιγύ.

ΖΎΜΗ ΓΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ( από αυτήν θα χρειαστούμε το 1/4 για την τούρτα μας)

1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι ηλιέλαιο
3/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι
1 κ. γλυκού αμμωνία
1 κ. γλυκού κανέλα
2 κ. γλυκού σόδα
2 κ. σούπας λεμόνι
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
2 κ. σούπας κακάο
1 φακελάκι μπεικιν
περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το πετιμέζι, την κανέλα, το μπέικιν , το κακάο την σόδα.Ρίχνουμε την αμμωνία μέσα στο χυμό του λεμονιού κρατώντας το πάνω από τον κάδο του μίξερ γιατί θα αφρίσει , και χτυπάμε για 2 λεπτά περίπου στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σιγά , σιγά και ζυμώνουμε , αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1/2 ώρα,
Σχεδιάζουμε σε μία λαδόκολλα τα σχέδια που θα χρειαστούμε για το έλκηθρο.
Ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη μας πάνω στο πάγκο ένα μέρος της ζύμης σε φύλλο πάχους 1/2 εκατοστού και με ένα μαχαιράκι κόβουμε τα σχέδια μας , τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα τα κομμάτια του έλκηθρου μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 15 λεπτά περίπου.
Πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα κουλουράκια !!!

Τα κομμάτια του έλκηθρου αφού ψήθηκαν

http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/01/blog-post.html
 τα κομμάτια του έλκηθρου καλυμμένα μα royal icing
http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2017/01/blog-post.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου