Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ

                         ΥΠΕΡΟΧΟ  ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ



ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΙΦΙ http://glikolixoudieskaikataskeves.blogspot.com/2016/12/blog-post_5.html

Με αφορμή την ερώτηση μίας φίλης μου < πώς να φτιάξω ένα εύκολο εκμέκ κανταίφι>, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μία συνταγή για αυτό το υπέροχο γλυκό που φτιάχνεται  πολύ εύκολα και είναι πεντανόστιμο, το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι!!!
Εδώ σας έχω μια γρήγορη οικονομική και εύκολη συνταγή,για να το φτιάξετε και να το απολαύσετε με τους αγαπημένους σας.


ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
  • 1/2 κιλό φύλλο κανταίφι
  • λίγο λάδι ή 70 γρ βιτάμ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 1/2 κούπα νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 1 φακελάκι κρέμα βανίλια στιγμής Γιώτης
  • 2 1/2 κούπες γάλα
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος
  • 1 κ σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 κουκάκια τριμμένη μαστίχα
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ

  • 250 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • φυστίκι αιγήνης τριμμένο

ΕΚΤΈΛΕΣΗ

Ξεκινώντας αλείφουμε ένα ταψί με λίγο λάδι ή βιτάμ, ξάνουμε το κανταίφι αρκετά,
το τοποθετούμε ανάλαφρα στο ταψί και περιχύνουμε λάδι ή το λιωμένο βιτάμ και τρίβουμε απαλά να ποτίσει το κανταίφι ,το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου να χρυσίσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα ώσπου να δέσει το σιρόπι, αποσύρουμε από την εστία και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν ψηθεί το κανταίφι ρίχνουμε μέσα στο ταψί το σιρόπι.
Χτυπάμε την κρέμα με το γάλα και την τριμμένη μαστίχα μέχρι να πήξει, σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη, όταν είναι έτοιμη την προσθέτουμε με απαλές κινήσεις στην κρέμα.
Με την βοήθεια μίας σπάτουλας μεταφέρουμε το σιροπιασμένο κανταίφι στο σκέυος που θέλουμε να το σερβίρουμε ( εγώ όπως βλέπετε στην φωτογραφία επέλεξα ένα οβάλ μπόλ), απλώνετε απο πάνω του την κρέμα και με την βοήθεια ενός κουταλιού στρώνετε την επιφάνεια, το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την επικάλυψη.
 Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να σχηματίσει κορυφές , την βάζετε σε ένα κορνέ ή μία σακούλα ζαχαροπλαστικής βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και κάνετε διαγώνιες γραμμές επάνω από την κρέμα και φυσικά οποιοδήποτε άλλο σχέδιο θέλετε, αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη!!!!!Διακοσμήστε με κερασάκια ή φράουλες.
 Γαρνίρετε με τριμμένο φυστίκι αιγήνης και βάλτε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες!!!!
 καλή επιτυχία!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου